onsdag, september 12, 2007

Budgivningen vi inte vann

Fy, va trist! Huset som vi verkligen gillade och som var så fint. Det var till och med så fint så det blev en helt sanslös budgivning. Vi tyckte helt klart att utgångspriset var riktigt bra och anade såklart att det skulle gå upp med ett par hundra tusen. Det hör ju liksom till det här när man "budar" idag. Men att det skulle gå upp med över 25% över utgångspris har vi inte varit med om förut i allafall. Inte på de hus som vi tidigare har varit intresserade av i vår del av stan.

Men tyvärr så blev det inget den här gången (heller) så nu är det bara till att leta vidare. Vi har letat hus i ungefär ett halvår och det är egentligen bara två hus som vi har tyckt riktigt bra om, bl a det här sista huset.

Nåja, det finns flera av dem med den här planlösningen. Må så vara att de kanske inte är så fint renoverade men det kan man alltid fixa till själv . Det man aldrig kan ändra på är ju läget, läget och åter läget.

Jakten fortsätter på huset för oss!

6 kommentarer:

Anonym sa...

bättre lycka nästa gång:)

Vilket liv! sa...

Tack för det! Hoppas det blir vi som vinner nästa gång :-)

Havsperspektiv sa...

Vi bor i Portugal och här kan det gå lustiga till vid husaffärer.

Just nu är det köparens marknad så vi var lyckliga när vi lyckades pruta ner priset på vårt drömhus med nästan en halv miljon. Dessutom fick vi vårt hus sålt till nästan vårt begärda pris.

Sedan har det visat sig att huset vi köpte är ett partiellt svartbygge och att avslut inte kan ske förrän nuvarande ägare har fått ett godkännande och betalt lite böter m.m.

För att strö ytterligare salt i såret så är vår tomt större än vad som står i lagfarten från 1937. Någon av de tidigare 6 ägarna har utökat marken men inte brytt sig om att registrera detta. Personen, som köpt vårt hus skall riva och bygga nytt men får inte bygglov eftersom tomten är "för liten" för hans planerade hus. Så, nu ska vi träffa en advokat idag för att reda ut hur vi får lagfarten ändrad så att kartan och verkligheten stämmer.

Mozambiques första president, Samora Machel, sade en gång att det är illa nog för ett u-land att ha varit koloniserat, men än värre är det att ha varit koloniserat av ett annat u-land.

Men vädret är bra och spriten är billig...

Vilket liv! sa...

Men du, vilken historia! Ha, ha, här hänger det bara på priset...resten är nog i ordning...

Anonym sa...

ja men jag vet !! varför är det så!! det var ju ERAT hus!!
heja heja , next time, då smäller det. Och vilken inflyttningsfest vi ska...*S*

ann-marie

Vilket liv! sa...

Ha, ha, självklart blir det årets partaj - o ni är självskrivna! Måste bara hitta huset först...:-)