onsdag, oktober 03, 2007

Husbygget som gick så fel

Jag läser om paret Philipps som trodde att de skulle få sitt Drömhus när de skrev på ett avtal med företaget Notar. Paret uppfattade att just det här företaget var huvudansvariga för bygget tillsammans med en byggledare. Men så var tydligen inte fallet....

Nu står de där med ett ofärdigt och dyrt hus som har ätit upp alla deras pengar och besparingar. Riktigt tragiskt!

Ok, de borde ju ha kollat upp mycket mera saker kring alla olika avtal. Men samtidigt så kan jag tänka mig att det gick väldigt fort med allt "först till kvarn att få tomt och hus".

När vi höll på som bäst och dividerade huruvida vi skulle bygga nytt eller köpa begagnat så insåg vi att det var jättemycket grejor som man var tvungen att sätta sig in i om vi skulle ha ett nybygge. Det är viktigt att t ex komma ihåg att det är alltid du som bygger och som ska ha huset som är byggherre.

Vi tyckte att det var så himla mycket runt omkring med att bygga nytt och att det på nåt sätt alltid kändes som om vi var tvungna till snabba beslut: bestämma tomt, husleverantör, inredningstillval etc. Det var liksom inte riktigt värt det hela utan vi bestämde oss helt sonika för att börja leta och istället köpa begagnat och satsa på lite lätt renovering. Men nu gäller det istället att hitta rätt begagnat hus....Aldrig något som är riktigt lätt....

Men det är klart att ett nybyggt hus är ju jätteläckert att ha. Trist bara att det finns så många hinder på vägen och jag hoppas verkligen att Joanna och Darren får hjälp med att få huset klart eller i allafall någon form av ersättning eller kompensation för allt de har fått gå igenom.


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara tillägga att de förmodligen inte skrev något avtal gällande huset med Notar. Notar var säkerligen endast mäklare för tomten.

En bagatell i sammanhanget, men när det gäller avtal och juridik hänger det ofta på bagateller.

Vilket liv! sa...

Tyvärr har du nog rätt i att det är bagateller som kan ställa till det.
När vi höll på och diskuterade hubygge med olika husleverantörer och byggmästare kände vi helt klart att det så oerhört mycket att hålla reda på - viktiga saker. Är man inte insatt i sånt här är det så himla lätt att det kan gå så fel.