lördag, oktober 06, 2007

Katolska kyrkan: Kvinnors liv inte värda något

En religion som säger sig måna om livet gör tvärtom. De väljer aktivt att stödja och driva en politik som tar livet av, nej mördar, tusentals kvinnor över hela världen varje år. Katolska kyrkans fundamentalistiska och kategoriska NEJ till preventivmedel och aborter är förödande för kvinnor och barn.

I länder där dessa barbariska och mörka lagar finns är barn- och mördradödligheten högre än i andra länder med mera liberala lagar. Just nu står Nicaraguas kvinnor på barrikaderna mot landets nyinförda totalförbud mot aborter - inte ens om kvinnans liv är i fara tillåts hon genomgå en abort! Kvinnohat av värsta sort!

"I fjol höst införde Nicaragua världens hårdaste abortlag efter en välregisserad propagandakampanj från katolska kyrkan. Abort var redan tidigare förbjudet, men vissa undantag kunde göras när kvinnans liv var i fara, eller om graviditeten var en följd av incest eller våldtäkt. Alla sådana undantag togs nu bort, och abort totalförbjöds. Kvinnor som gör abort och läkare som utför ingreppet riskerar två respektive tre års fängelse.– Läkarna är helt bakbundna av förbudet, och många vågar inte ingripa när kvinnor söker vård för komplikationer under graviditeten".

Vidare säger Människorättsorganisationen Human Rights Watch "att deras granskning visar att den nya lagen snabbt fått allvarliga konsekvenser. Kvinnor nekas abort även när det skulle ha räddat deras liv. Men minst lika allvarligt är det att vårdinrättningar helt sonika vägrar att behandla komplikationer under graviditeten, till exempel blödningar, vilket gör att kvinnor dör i onödan. Många kvinnor väntar också in i det sista med att söka vård om något går snett under graviditeten, av rädsla för att anklagas för att ha försökt utföra en abort."

Däremot applåderas abortförbudet av påven (nej, förlåt Antikrist) Benedictus XVI. "Han lät hälsa att beslutet om fortsatt totalförbud var ”väldigt positivt”, och gratulerar Nicaraguas regering till att ha motstått den ”avsevärda press” som funnits mot förbudet."

Katolska kyrkan är i vissa fall, som i det här, ondskan personifierad. Klubben för män som hatar kvinnor och som helt klart visar klara tecken på att sakna empatiska förmågor. Om det är något som är medfött eller om man blir så av att leva i sektliknande religion utan möjlighet till ett normalt familjeliv är värt att fundera över. Eftersom prästerna inte får lov att gifta sig eller ha en kärleksrelation med någon (man/kvinna) så har de inte den blekaste aning (praktiskt) om det här med nära relationer till familj, barn och kvinnor. De gömmer sig bakom sina dogmer och fördömer utan pardon, dömer kvinnor till döden och gör barn moderslösa.

Europeiska länder med strikta abortförbud är bl a Irland och Polen. I dessa länder kan kvinnorna turligt nog relativt lätt och billigt ta sig till ett annat land för att genomgå abort. Att avbryta oönskade graviditeter har kvinnor gjort sen människans gryning och det är inget som en religion någonsin kan stoppa. De tar bara livet av än mer kvinnor när de gör sina försök på vägen.

Självklart ska kvinnor ha rätt till fri abort - inget annat är någonsin acceptabelt. Vi lever i ett årtusende då kvinnor inte längre ska behöva dö för att de önskar avbryta en graviditet. Men det är något som Katolska kyrkan inte bryr sig om - de kliver bokstavligen över lik för att förhindra kvinnor att själva kunna bestämma över sina kroppar.


Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt bra skrivet. Jag blir också så dödligt trött på äckliga trångsynta och totalt empatibefriade maktgubbar som bestämmer över saker de inte har den minsta aning om vad det handlar om egentligen. De katolska prästerna verkar vilja straffa alla människor som har valt ett normalt liv och därmed kan tillfredställa sina sexuella behov och därför inte behöver bli lika bittra och elaka som dem.

Vilket liv! sa...

Tack för det! Tycker det är skrämmande att denna så oerhört kvinnofientliga organisation har en sådan makt i stora delar av världen, t o m inom EU.

Blir oerhört frustrerad när jag ser att det verkar smyga sig på någon slags gammalkonservativ anda där kvinnofrågor nedprioriteras mer och mer.

Vad gör man åt det?