måndag, augusti 27, 2007

Framåtvänt eller bakåtvänt eller hur var det nu igen? Del 2

Men barnvagnar måste väl ändå vara en lätt grej att ordna med? Icke sa Nicke! Herregud, har ni sett barnvagnsutbudet i en Barnbutik? Här gäller det att man antingen dyrkar 3-hjulingar eller 4-hjulingar! Att man gillar båda ses med misstänksamhet från båda håll.

Kolla in diskussionforumet på t ex Allt för föräldrar så får du snabbt veta ALLT om just den vagnen du är intresserad av. (Ibland t o m bättre information än vad man kan få i butikerna).

Men den kanske allra viktigaste frågan är om barnet ska åka framåtvänt eller bakåtvänt i barnvagnen? Vissa tjoar högt om att man inte ska vända barnet framåt förrän det är minst ett år gammalt medans andra helt enkelt säger att "gör vad som funkar bäst för dig och för barnet" och använt sunt förnuft. Låter väl helt rimligt, eller?! Om du tror det så kolla in diskussionsforumet igen!

Hur ser våran vagnpark ut då? Jo, vi har själva en enkelvagn med vändbart styre som går att svänga över hur lätt som helst beroende på vad Lillan vill. Sedan har vi syskonvagnen som enbart är framåtvänd och det funkar också hur bra som helst. Lillan har hittills inte uppvisat några som helst symptom på att fara illa av att vara framåtvänd från tidig ålder. Men det kanske beror på att hon har ett par dosor av utländskt blod i ådrorna ("ungar i utlandet" vänds ju framåt mycket tidigare än i Sverige) så hon kanske tål det bättre än "klena svenskar" ;-).

Inga kommentarer: