måndag, augusti 20, 2007

Hem ljuva hem - hur ska du beskattas?

Ibland riktigt knyter det sig i magen på mig. Och varför då kan man säkert undra?

Jo, för vi är ju mitt uppe i ett aktivt husletande och kommer förhoppningsvis snart att sätta ut vårt nuvarande hus till försäljning. Därför blir jag lika irriterad och faktiskt också stressad av att läsa att det fortfarande inte finns något rimligt förslag till hur regeringen har tänkt sig att finansiera fastighetsskatten (som ju bekant ska tas bort).

Ena dagen ska de höja reavinstskatten med 10%, andra dagen lite mindre (men fortfarande en höjning!), tredje dagen ska ränta tas ut på ev. uppskov (gärna också med retroaktiv ränta!!!!).

Hur sjutton ska en stackars vanlig människa kunna veta vilket håll vinden blåser åt? Vilket förslag "vinner" i slutändan? Och hur påverkar det då mig som vanlig "dödlig" inkomsttagare?
Frågorna är många och det lär de nog fortsätta att vara tills ett besked ges om hur det faktiskt blir med fastighetsskatten.

Och imorgon är det den stora dagen för oss....kan man kanske säga...det är nämligen dags att fotografering och vi hoppas verkligen på fint väder så att huset och trädgården kommer till sin rätt. Spännande så att det förslår!

Inga kommentarer: