torsdag, september 27, 2007

Rättvisan kommer ikapp förr eller senare

Under det blodiga kriget på Balkan då Jugoslavien bl a inte kunde acceptera att delrepubliken Kroatien utropade självständighet, begicks horribla brott mot de mänskliga rättigheterna. Ett utav de värsta var när den jugoslaviska (serbiska) armén gick in i Vukovar, som gränsade mot Serbien, och i stort sett avrättade alla värnlösa patienter på stadens sjukhus.

Hur man kan begå ett sånt brott och sedan tro att man ska undgå rättvisan visar väl bara hur galen världen är?! Fortfarande är Radovan Karadzic och Ratko Mladic på fri fot, efterlysta för brott mot de mänsliga rättigheterna främst i Bosnien men även i Kroatien.

Dessa två massmördare skyddas av av någon eller några som inte har några som helst moraliska skrupler.

Än så länge, så många år efter krigets slut, har bara småhajarna fångats in medan de stora mördarna fortfarande befinner sig på öppet hav.

Varför kan inte EU sätta press på Serbien att utlämna Mladic och Karadzic? Landet vill nu in i EU men där hör de inte hemma på något vis tills de slutar skydda dessa båda massmördare. Det är helt enkelt dags för EU att visa musklerna.


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk innlegg! 100% enig! Serbia må betale ertatning, levere krigsforbrytere og normaliseres.

Vilket liv! sa...

Tack för det!
EU får inte blunda för krigsförbrytare. De måste absolut fångas in och ställas inför rätta för sina brott. Något annat är otänkbart.
Tragiskt att dessa människor har så lätt för att gömma sig och fortfarande leva livets glada dagar i dagens Europa.