torsdag, oktober 25, 2007

Dålig miljö stoppar idrottare

Tja, borde man liksom inte ha tänkt på det här innan man gav Peking OS 2008??? Att Peking faktiskt är en utav de mest förorenade städerna i världen! Och att det i sin tur så klart påverkar hur man kan genomföra alla idrottsgrenar under ett OS.

Hur kunde man ha missat att miljöförstöringen är så massiv som den är är för mig en gåta? Men det kanske är så att pengar kan göra underverk. Att det kunde göra så att internationella olympiska kommittén bortsåg från olika viktiga faktorer, t ex att staden lider av massiv miljöförstöring med bl a dålig luft som följd.

Skulle faktiskt vara riktigt kul att se vad som skulle hända om det var så att miljöföroreningarna var så stora så att de stoppade delar av OS från att genomföras.

Det kanske blir den ögonöppnare för klimatfrågan som behövs!



Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

Hidden treasures sa...

Nu är det upp till bevis för Peking. Ingen reklamkampanj i världen kan dölja nedskitningen. Antagligen är det bra i längden att miljöförstörelsen kommer fram genom OS.

Vilket liv! sa...

Javisst är det bra att det kommer i dagen. Ska bli intressant att se hur högt miljöfrågan hamnar på Kinas agenda.

Albin sa...

Att miljösituationen i Kina är fruktansvärd betyder inte att Kina struntar i miljön. Miljöfrågan ligger högst upp på regeringens retoriska agenda, om man ser till vad som diskuterades och beslöts på den 17:e partikongressen. Nästan varje dag kommer nya miljölagar. Problemet ligger i hur lagarna efterlevs. Korruptionen urholkar lagarnas effektivitet, och många smutsiga fabriker är enligt lagen olagliga.
Kinas koldioxidutsläpp per capita är ungefär hälften av Sveriges och en sjättedel av USAs, trots att oerhört mycket nedsmutsande tillverkningsindustri ligger i Kina. Det bästa vi kan göra för Kinas och Världens miljö är att ändra våra konsumtionsvanor och sluta handla billiga leksaker, kläder och andra produkter och istället ställa krav på hur det vi konsumerar produceras.