tisdag, november 27, 2007

Ni skapar ju bara mera stress!

Jag blir så innerligt trött på alla dessa artiklar och forskningsrapporter kring vad du som gravid kvinna ska göra, inte göra, rekommenderas att göra osv. Vet de kvinnor som inte vågar sätta sig ner vid ett dukat festbord utan att först konsultera socialstyrelsens råd för vad gravida bör eller inte bör äta!

Och nu ska man alltså motionera under graviditeten (av det skälet) för att senare under barnets uppväxt kunna vara en god förebild och på så sätt motverka barnfetma.....!!! Så varsegoda - ös på med än mera stress - typ "om jag inte motionerar nu så förstör jag mitt barns liv" - "Kvinnor som tränar under graviditeten fortsätter dock ofta med det och blir på sätt en positiv förebild för sitt barn. Genom att föregå med gott exempel och träna regelbundet så uppmuntrar föräldrarna barnet att skapa goda vanor. - Barnets tidiga år är viktiga. Det verkar som att det har en positiv effekt om barnet ser sina föräldrar träna regelbundet".

Ibland räcker det helt enkelt med sunt förnuft och jag är helt övertygad om att de allra, allra flesta föräldrar gör sitt bästa för sina barn redan idag. Vi behöver inte höra ännu mer om vad vi borde göra ytterligare....

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, man kan ta sadan har information pa tva satt - som kritik eller som tips...

mvh,
ruth
(som for ovrigt tycker motion ar ett det basta sattet att bli av med stress)

Vilket liv sa...

Javisst kan man det - till och med på fler sätt. Man kan t ex tycka att det är tillräckligt med pekpinnar om det ena än det andra för gravida kvinnor. Gör si eller gör så!

Självklart är det bra med motion - det är det väl nästan alltid, eller hur? Men är det OK att stressa kvinnor till att känna att de måste motionera lika mycket som när de inte är gravida - för att de ska vara en bra förebild för sina barn?! Bra förebild kan man vara på många andra sätt också.