tisdag, november 06, 2007

Serbien är rumsrent igen

Hm, det här med världspolitik är ibland inte lätt att förstå sig på. Särskilt inte när det innefattar kohandel på högsta nivå och då menar jag att man t ex kohandlar om Kosovos självständighet i utbyte mot ett fullt medlemskap för Serbien. Utan att dessa (Serbien) ovillkorligen behöver utlämna krigsförbrytaren Radovan Karadzic och Ratko Mladic!

Dessa två krigsförbrytare är ju internationellt efterlysta för bl a folkmord och att då inte ha pressen/kravet på Serbien att se till att de kommer till Haag är oförståeligt. Serbien har under snart ett decennium mer eller mindre skyddat dem och till och med försvårat hittandet av dem. Att sen gå och belöna landet med ett medlemskap i EU är ju rätt så absurt!

Men aj då, jag glömde ju Kosovo, och eftersom man inte har någon lösning där och kosovoalbanerna tänker ju utropa självständighet till varje och vilket pris som helst så vill EU ev. rädda ansiktet genom att då erbjuda Serbien fullt medlemskap EU och på så sätt försöka mjuka upp serberna till att lämna över krigsförbrytarna. Om det sedan funkar återstår ju att se. Serberna har ju inte visat någon brådska hittills så vad i hela friden får EU att tro att de skulle skynda på nu??!!

Bloggaren Swenglishman skrev ett inlägg om asylpolitiken i Schweiz och fick då en "crazy serb" på halsen som kallade Ratko Mladic och Radovan Karadzic för "war heroes"!!! Läs gärna kommentarerna för de är bara sååå tokiga.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

du tycks ha koll vad som händer i världen:)man kanske lär sig nåt nytt, är ej själv så insatt i detta, även om man antagligen borde vara det,kram

Vilket liv! sa...

Visst är det intressant! Eftersom jag själv har rötter i regionen följer jag gärna länderna från det gamla Jugoslavien lite extra.

Hoppas verkligen på ett kroatiskt medlemskap inom de närmaste par tre åren. Tror att det skulle betyda mycket för landet och dess utveckling.

Anonym sa...

Ja så Kroatiska rötter...inte konstigt att du skriver skit om Serberna hehehhe...vad skulle du säga om Jasenovac där dina NAZI kroater mördade 500.000 mäniskor???

Vilket liv! sa...

Trist att du inte vågar stå för vem du är - säger en del om dig...

De kroatiska facisterna var nazisternas hantlangare och mördade MÅNGA människor - inget snack om saken alls.

Sedan har ju Kroatien också haft HDZ med Franjo Tudjman i spetsen direkt efter självständigheten - ingen direkt hit det heller.

Serbien tycks däremot inte se sin egen del i historien - endast offerdeln som nu i t ex Kosovo. Men de vägarar fortfarande se vad de gjorde i Bosnien - Srebrenica osv.

Oavsett nationalietet måste man faktiskt våga se sanningen i vitögat. Den är inte alltid det man helst av allt vill se eller höra om - men den går aldrig att sopa över det som faktiskt har hänt - t ex Jasenovac.