torsdag, december 20, 2007

Inga lediga dagar här inte

Intressant det här med gamla monarker - att de jobbar på ända in i det sista. Jag tänker nu på drottning Elisabeth II av England som är en riktigt pigg och kry kvinna på 80+. Hon jobbar på som om det vore den mest naturliga sak i världen att alltid ha kalendern fullbokad och upptecknad trots hennes högaktningsvärda ålder. Ingen tid för vila här inte...Hon har ju nu slagit drottning Victorias rekord - att vara den (hittills) äldst sittande monarken i Storbritannien.

Som en kontrast till det här så tackade vi idag av en kollega på jobbet som ska i pension alldeles efter julhelgerna. Hon har gått och blivit 65 år och efter dryga 30 år på samma arbetsplats så är det dags för henne att säga tack och adjö. Intressant att det är sådan skillnad på ålder och hur man ser på det här med pension...(Jag lever i den hemska tron att när det är min tur att gå i pension så har den (åldern) höjts till minst 75 bast....hujedamej för det)

I och för sig så ska man aldrig jämföra äpplen och päron. De här två kvinnorna har ju vitt skilda liv och den ena (drottningen) har säkert en arbetsbörda som går att justera med hälsan så att säga. Den andra (min kollega) förväntas producera och arbeta på lika mycket som en yngre kollega som kanske har lite mera ork osv.

Men intressant är det i alla fall att hur Elisabeth II väldigt plikttroget jobbar och står i. Och samtidigt är det väl lite kul att bräcka den gamla damen Victoria. Men "Victoria har dock ännu en tid rekordet som den som suttit på den brittiska tronen längst tid. Hon regerade Storbritannien och det brittiska imperiet i nära 64 år, ett rekord som Elizabeth II kommer att slå om hon fortfarande är drottning den 9 september 2015". Ja, där ser man vad det ska till att strävas efter....



Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: