fredag, december 07, 2007

Som alltid...och det kommer att hända igen

Japp, nu har ännu en höjdare, Stefan Strömberg, inom myndighetssverige mer eller mindre fått sparken, eller som det så tjusigt heter "gått vidare till andra arbetsuppgifter". Nu när det är uppenbart att han inte var lämplig för jobbet som rikspolischef så ska man inte tro att han får söka nytt jobb som de flesta andra - nej, han får istället den flotta titeln generaldirektör med kontor på justitiedepartementet. Och vad ska karln pyssla med: "Stefan Strömberg vet ännu inte exakt vad han ska göra som generaldirektör.- Vi ska diskutera vilka uppgifter jag ska ägna mig åt".

När man utser chefer på den här höga nivån så borde det också vara införstått med att om man inte får ett förlängt förordnande, eller som i det här fallet att man får kliva av tidigare än det var tänkt, att de faktiskt får söka sig ett nytt jobb. Någon annanstans. Annars uppfattas statliga topptjänster som livstidsanställningar - ny titel men bibehållen lön. Hur rimligt är det egentligen?

Ett förordnande på t ex 6 år innebär inte per automatik att man får förlängt efter dessa år, eller hur? Allra minst om personen i fråga får kliva av tidigare - pga samarbetsproblem! Varför agerar då regeringen/staten som om det (förordnandet) mer eller mindre är en garanti för vidare anställning? Riktigt ryggradslöst!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Spiff sa...

Borde gälla politiker också..

Men dom blir ju allt som oftast befordrade, med ännu bättre pension!

Vilket liv! sa...

Blir så förbannad när jag tänker på sånt här. Höga chefer inom kommunal, landsting eller staten får ALLTID lika hög eller t o m högre lön vid omplaceringer (oavsett orsak), omorganisationer eller vid utförsäljningar...

Politiker står i en helt annan klass för sig....o har alltid gjort oavsett partitillhörighet. De kan casha in pengar från staten (efter att ha förlorat ett val) utan att behöva redovisa sökta jobb eller något annat....Riktiga lyxlirare!