lördag, januari 05, 2008

Lögner och åter lögner

Är det någon som tror att Farc talar sanning? Nej, jag tror heller inte på dem. Nu har det till och med gått så långt att de har blåljugit om den lille 3-åringen, son till Clara Rojas som hålls som gisslan av gerillan. Tidigare har Farc hävdat att barnet ska lämnas över tillsammans med sin mamma och en annan gisslan men nu visar det sig att pojken befinner sig på ett barnhem i Colombia: "Pojken placerades i Bogota för att tas om hand av hederliga människor" enligt ett uttalande från Farc, där det heter att gossen genom att skickas till staden skulle skyddas från regeringens attacker mot gerillan och slippa vara med om de ständiga förflyttningar rebellerna tvingas göra."

För att göra historien än värre har det nu visat sig att det fanns starka skäl till att pojken lämnades till ett barnhem: "Dagstidningen El Tiempo rapporterade i veckan att en man vid namn José Gomez fick hand om pojken 2005. Pojken var sjuk och Gomez tog honom till sjukhus, där personalen misstänkte vanvård och lämnade över pojken till barnavårdsmyndigheter". Hur mår pojkens mamma? Hur känner hon sig inför situationen med ett sjukt barn som tas ifrån henne?

För att inte förlora ansiktet i den här historien hävdar nu Farc att "Uribe kidnappade pojken för att sabotera överlämningen." Hela den här historien är bara så tragisk och att Farc bara leker med människors liv och hälsa är ju bevisat.

Den stora frågan är nu om Farc står fast vid sitt löfte att överlämna gisslan till venezuelas president, Hugo Chavez, eller om de väljer att backa och skylla på den Colombianska staten??!! Frågetecknen är många och det är bara Farc som har svaren.


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Colombia är inte bara konflikter, utan också vackert, kolla in www.vialatina.se