lördag, april 10, 2010

Helvetet nästa!


Det är som jag har trott hela tiden - att katolska kyrkan har skyddat sina präster till varje pris för att undvika att kyrkans anseende och ställning ska hotas eller ifrågasättas. Vilken fruktansvärd människosyn visar det på?

Och återigen vill Påven och kyrkan hävda att det inte är så illa som övriga världen tycker att det är. Man vill till varje pris förminska och förringa det som har hänt (och händer!). Att de inte kan känna mer empati och sympati för de barn och ungdomar som de har utsatt för dessa fruktansvärda övergrepp än att försöka smita ifrån sitt ansvar! Vad är det egentligen för fel på dessa denna organisation och dess (sjuka) karlar?

I och för sig så är jag inte förvånad över det som framkommer nu - katolska kyrkan har en oerhört konservativ inställning till äktenskap, skilsmässor, sexuella relationer, preventivmedel, kvinnors rätt till sina egna kroppar osv. Prästerna lever inte i den riktiga världen utan liksom vid sidan om - då är det alltid väldigt lätt att döma andra och att sätta rigida normer för hur "deras lamm" SKA leva. Sen att världen har förändrats sedan Bibeln skrevs och att vi idag t ex ser jämlikhet mellan könen som en självklarhet vägrar katolska kyrkan att acceptera. För dem är kvinnan fortfarande en lägre stående varelse. Och de är Herrarna med rätt att fördöma och bestämma - oavsett hur illa de gör någon annan.

Andra som skrivit om det här: Swenglishman, Norah4you´s Weblog


Läs även andra bloggares åsikter om , Påven, , , , ,

Inga kommentarer: