fredag, juni 25, 2010

Politisk kompisklubb

Jag läser att Miljöpartiet de Gröna i Västerås kommer att byta block inför inför höstens val. Och att de gör detta för att personkemin stämmer bättre med sossarnas och vänsterns representanter än med alliansens.

Hm, tänk vad lätt på foten man kan vara. Det är alltså inte politiken och sakfrågorna i sig som är av betydelse utan hur väl man kommer överens och är kompis med "de andra i laget"?!

Det här är något jag verkligen måste ha i åtanke! För tänk om det verkligen skulle hända - att Sverigedemokraterna tar fram någon sån där urtrevlig och urcharmig företrädare. Och tänk om Miljöpartiets representanter tycker att personkemin stämmer än bättre där....Läs även andra bloggares åsikter om Politik, Val 2010, , , , ,

4 kommentarer:

Marléne Andersson sa...

Hej! Riktigt så som det står i VLT var det nu inte... Politiken är helt klart den största anledningen till blockbytet. Läs mer på www.grontvasteras.mpbloggar.se

Med vänliga hälsningar
/Marléne Andersson,
språkrör Mp Västerås

Vilket liv! sa...

Marléne:
Jag hör vad du säger om att det är politiken som är huvudskälet till byte av block inför höstens val. Var inne och läste på bloggen och jag måste erkänna att det inte gjorde det särskilt mycket tydligare för mig.
Ett litet urklipp: "
Att leta dolda motiv är befängt – vem som helst som lägger partiernas handlingsprogram bredvid varandra kan se att vi passar långt bättre med de röda än med de blå, både vad gäller långsiktiga visioner och samhällsanalys samt sakfrågor här i Västerås. I våra förhandlingar och i vårt beslut har vi enbart tittat framåt – varken tidigare samarbeten eller problem har varit en faktor (Jag och Magnus är dessutom nya och har inga tidigare referenser)."

Ni har alltså inte tittat bakåt - hur det har gått eller vad som har åstadkommits - utan helt enkelt gått utifrån vad du och Magnus tycker och känner inför de olika personligheterna i de olika blocken?

För mig verkar det hela oerhört luddigt och inte särskilt proffsigt eller pålitligt/tryggt! Lite grann som om det handlar om "your way or no way at all!".

Erik sa...

Va?
Du säger "utan helt enkelt gått utifrån vad du och Magnus tycker och känner inför de olika personligheterna i de olika blocken?"
när det klart och tydligt i urklippet du har med nämns handlingsprogram, långsiktiga visioner, samhällsanalys samt sakfrågor som viktigaste orsaker...

Hur i hela världen fick du ihop den slutsatsen? :)

Vilket liv! sa...

Erik:
Jodå, det var den slutsatsen jag kom till - politik blandat med hur bra personkemin stämmer med de andra i laget är för mig en knepig kombination.
Då vet ju jag som väljare inte vilket block Mp väljer - det verkar ju bero på vem som är språkrör och vad de tycker och tänker om de andra som de ev. ska dela makten med.
Känns faktiskt inte helt ok för mig!