söndag, augusti 08, 2010

Det drar ihop sig till drabbning

Det börjar dra ihop till den tredje söndagen i september och det är opionsmätningar till både höger och vänster. Ena veckan leder den rödgröna röran och den andra veckan är det Alliansen som är matchvinnare.

Hur som haver så är det intressant att följa debatterna och åsikterna. Alla partier vill framhäva just sitt partis kärnfrågor och intressen men å andra sidan är det en fin balansgång mellan just detta och att hålla samman respektive blockgrupp.

En annan sak som jag har lagt märke till är att när de egna argumenten tryter tar man fram ett gammalt beprövat knep - man utmålar motståndaren till lögnaktiga fähundar som inte håller sina vallöften! För det gör ju minsann vi, de andra!

Ibrahim Baylan använder sig just nu för fullt av den taktiken. Han skriver och tjoar och försöker på alla sätt han kan att visa på att varenda minsta lilla vallöfte från 2006 inte är uppfyllt. Inte särskilt inspirerande för någon- i allafall inte för mig.

Jag är inte ett dugg intresserad av vad andra inte har gjort utan mer av vad han och hans parti själva vill åstadkomma. Jag vill ha konkreta förslag och svar på för mig viktiga frågor.

Svensk politik är ibland så förbannat tråkig. Ingen vågar sticka ut utan allt är sådär helylle mainstreaming - så DDR-grått o trist. Oavsett parti.

Ge mig som väljare något att verkligen fundera på. Ge mig idéer och förslag på hur ni som politiska partier vill ha det på lång sikt. Jag vill inte rösta för ett styre som endast lever för en 4-årsplan. Jag vill rösta för en varaktig förändring.

Alliansen har gjort sina tabbar - Försäkringskassan och förändringen av socialförsäkringen är den största och mest påtagliga. Men annars har de gjort ett bra jobb. De har styrt bort från att "samhället-ska-ta-på-sig-och-fixa-livet" till att få ett bra fokus på jobblinjen. Jag som arbetar ser en nytta med att knega - ser att det lönar sig. Jag säger också ja tack till RUT-avdraget - underlättar fantastiskt för oss som småbarnsfamilj. (Jag har aldrig fattat varför manliga ROT-avdraget är bättre och finare än kvinnornas RUT-avdrag????)

Politik genomsyrar samhället, oavsett om vi aktivt deltar i den politiska debatten eller inte. Politiken finns där som en lösning på det styrelseskick som vi har valt att leva i. Jag vill ha lyhörda förtroendevalda som inser sina egna begränsningar och som ödmjukt böjer sig för folkets vilja.

Därför vill jag som medborgare och väljare också vara med i debatten om Sveriges framtid. Jag vill vara med och bestämma, och inte bara rösta i ett allmänt riksdagsval, om hur vi ska ha det i landet. Åt vilket håll och i vilken riktning vi ska gå åt - back to basic med naturhushållning eller mot ett modernt land där vi, tillsammans med andra länder försöker hitta lösningar till en hållbar samhällsutveckling?!

Jag kommer att rösta i september och jag uppmanar alla som är röstberättigade att göra likadant. Allas röster är lika mycket värda! Gör din röst hörd!


Läs även andra bloggares åsikter om , Alliansen, , , , ,

3 kommentarer:

Rolf sa...

Hur kan man göra samma sak som Alliansen i en diskussion och påstå sig vara ett alternativ?
Samma långtidsarbetslösa äldre är lika arbetslösa i dag som 2006. Men inte nämns från något block att dessa inte räknas när det ev gavs ett vallöfte om 1000 kr mer i månaden. Segregation är inte ett tecken som präglar enbart Alliansen utan lika mycket det rödröna blocket. Det finns för många inget alternativ därför finns bara blankröst i valet.

Vilket liv! sa...

Rolf: Tyvärr är långtidsarbetslösheten ett stort problem - nästan institutionellt. Jag är övertygad om att arbetsmarknadspolitiken hade sett lite annorlunda ut om den finansiella krisen kommit emellan. Denna kris borde också ha omöjliggjort en hel del välfärdssatsningar.

Vilket liv! sa...

Tillägg:
Oavsett är det viktigt att rösta. Annars finns risken att ju färre som röstar desto större är risken för att extrempolitiker får stort inflytande.