måndag, juli 11, 2011

Trollerishow och drink i baren

Vi brukar börja vår semester med att köra till Göteborg och därifrån ta nattfärjan till Kiel, Tyskland. För oss är det ett riktigt bekvämt alternativ - det är bara att köra ombord, kolla in hytten, leta rätt på en bra restaurang, äta lite god mat, shoppa loss i "tax free" butiken, låta ungarna leka av sig i lekrummet, vinka hej då till Göteborg och Sverige plus lite annat.

Ja, för oss är valet lätt! Hellre 40 mils körning och sedan färja än 70 mils körning och sedan färja. Båda alternativen ger ungefär samma start i Tyskland.

Den här gången åkte vi med den nyrustade Stena Scandinavica och blev jättenöjda. Hytterna - den här gången hade vi två stycken tvåbäddshytter - var riktigt fina och rymliga. Det som däremot var mindre bra var att butiken var betydligt mindre än på den gamla färjan. Vi upplevde också att de så kallade sällskapsytorna var mindre än tidigare. Men hur som haver så blir betyget bra!

Läser i GP att systerfartyget Stena Germanica gjorde en grundstötning imorse - de kom ynka 20 m fel i farleden......tur att vi inte var ombord på det fartyget för jag tror nog att jag hade blivit mer än lovligt skraj.Läs även andra bloggares åsikter om
,
,

Inga kommentarer: