fredag, juli 06, 2012

Rättvisan hinner ikapp

Jag tycker att det är oerhört viktigt att aldrig ge upp sökandet efter krigsförbrytare, diktatorer och andra som har begått bestialiska brott. Dessa individer får aldrig känna sig säkra på att inte bli hittade eller att få mildare straff på grund av hög ålder eller för att det har gått lång tid sedan brottet eller brotten begicks.

Ibland kan det ta lång tid innan förövarna fångas in men till slut så sitter de i rättegångssalen och väntar på domslut. Det är viktigt för demokratin och för offren att rättvisa skipas och att omvärlden visar att brott mot de mänskliga rättigheterna inte tolereras.

Det är ju inte bara de argentinska generalerna som får möta sina offer i rättegångssalarna utan det har även Milosevic, Karadzic, Mladic, Mubarak med flera fått göra. Det är inte många utav dem som visar någon ånger utan snarare tvärtom visar de tydligt och öppet sitt förakt för de människor de gjort så illa. Därför är det än viktigare att samhället och omvärlden sätter ned foten och visar vem som bestämmer.Andra bloggar om , , , , ,

Inga kommentarer: