onsdag, juni 03, 2015

Påsk i husbilen, del 1

Bara en si så där två veckor efter att vi hade hämtat hem husbilen bestämde vi oss för en påsksemester på hjul. Och varför inte då åka till Berlin? Med en avstickare till Tropical Islands.

Så med kort varsel började jag tokleta efter ställplatser i Berlin och hittade efter ett kort tag en bra sådan i Tegel.

Sedan blev det till att jaga fatt i färjebiljetter. Vi funderade hit och dit och bestämde oss till slut för att  åka Trelleborg- Rostock, en rutt vi faktiskt aldrig har åkt tidigare. Det fanns bara biljetter kvar till eftermiddagsavgången och vi skulle då vara framme i Rostock ca kl. 21. Nåja, det vara bara att gilla läget, boka biljetten och leta efter lämplig ställplats i stan.

Rostock: Vi hittade inte ställplatsen men väl en central p-plats alldeles utanför ringmuren. Lillen ville ta en takluckebild den här tidiga och frostiga morgonen.

Efter en tidig start satte vi av mot Tropical Islands och kom fram vid lunchtid. Vi hade bestämt oss för att inte ta in på campingen som vi gjorde förra gången utan nu skulle vi istället stå utanför badet, på den stora parkeringen med alla de andra husbilarna och husvagnarna.

Gratis ställplats utanför Tropical Islands.

Sol och bad fast inomhus!

Härliga pooler

Fin omgivning och mysiga restauranger och caféer
Badlandet ligger mitt ute på ett gammalt flygfält och runt omkring finns det bland annat gamla hangarer och andra byggnader från tiden när området var ett aktivt flygfält. Vi var ju helt enkelt tvungna att geocacha lite.

En gammal hangar som idag är konferenslokal

Militärtema: En geocache maskerad till läskig mina

Vi fick några härliga baddagar i den tropiska värmen innan det var dags för avfärd mot Berlin.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: