fredag, juni 05, 2015

Påsk i husbilen, del 2

Till slut tog även strandhänget på Tropical Islands slut och det blev dags att fara vidare mot huvudstaden Berlin. Vid det här laget längtade vi efter att starta motorn och få upp lite värme i bilen. Vi hade nämligen varit utan gas (tomma flaskor) i nästan två dygn. Och som vi hade frusit. Brr, det var kallt när det var nollgradigt ute och ingen värme fanns att få i husbilen.

Vi körde på i makligt takt upp mot Tegel, Berlin och hittade lätt in till ställplatsen. Vi kom dit strax före lunchtid och receptionen var då stängd för "Mittagsruhe".  De hade hjälpsamt nog satt en lapp på fönstret där våra namn stod och vilken plats vi hade fått. Så det var bara att ställa upp och koppla in elen och få igång lite värme i bilen.

Efter lite lätt lunch ville vi så klart ge oss ut och utforska lite grann. Ställplatsen ligger granne med en härlig park och vi såg att där fanns en hel del geocacher som bara väntade på att bli loggade.

En oäkta trädsvamp - lyfter man på den så ser man geocachen.

Mitt i ett bostadsområde, villor och lägenheter, hittade vi det här muromgärdade området. En stor fastighet som under tiden i Östtyskland tillhörde Stasi.

En stor och naturlig bit av trädbark - vrider man på den så är geocachen därunder.

En samling stenar vid ett monument - lyfter man på rätt sten så hittar man en geocache.

Dicke Marie - Berlins äldsta träd, ca 800 år gammalt. En geocache finns i närheten.

Den största trädstumpen i Berlin, Och så klart finns det en geocache alldeles i närheten.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: