lördag, april 09, 2016

SchackfyranVi gillar att variera oss. Vi är inte bara handbollstokiga eller löparnördar. Tydligen har vi också en läggning åt Schack-hållet. Sonens klass har nämligen kvalificerat sig till länsfinalen i något som heter Schackfyran. Det är en Schacktävling som alla fjärdeklassare i hela länet bjuds in till och så spelar de helt enkelt schack.

Den första tävligen var någon gång i mars och då gick de vidare till länsfinalen som ska spelas just idag.  Den här gången är det ca 40 lag från hela länet som spelar för en plats i den stora finalen i juni.

Väl på plats i den stora idrottshallen är det massor av förväntansfulla barn och vuxna som ivrigt väntar på att få börja spela. Inte illa att ha 600 schackintresserade barn på ett och samma ställe.

Efter ett antal timmar och fem ronder var det så dags att kora dagens vinnare. Och få reda på vilka som gått vidare till stora finalen den 4 juni.

Spänningen var olidlig när namnen på de olika skolorna och klasserna lästes upp och vi tjoade för fullt när vi hörde att sonens klass hade kvalat in till finalen! Så himla kul och så förbaskat bra spelat av ungarna!

Vi har ett litet krux bara....förutom schackfinal den 4:e juni så kutar maken Stockholms marathon den dagen.... Undrar om man kan klona sig...


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: