söndag, februari 04, 2007

Akutbesök

Idag började dagen tidigt för oss, närmare bestämt vid halv fyra tiden imorse. Lillan har varit förkyld i snart en vecka och det har liksom inte blivit bättre utan i stort sett varit detsamma hela tiden. Men i natt tyckte vi att hon blev sämre; hon fick feber och andades ansträngt. Dessutom hade hon en hemsk hosta. Vi ringde till Barnakuten och fick rådet att åka in till dem. Klockan var ungefär fyra på morgonen när vi fick klä på henne overallen och sätta henne i bilbarnstolen för färd till akuten.

De gjorde de vanliga testerna; lyssnade på lungor och hjärta. De tog dessutom blodprov för att se att hon inte hade någon infektion i kroppen. Efter allt det här fick vi grönt ljus att åka hem igen och fick rådet att hålla koll på andning och feber. Vi ska dessutom ge henne näsdroppar innan varje gång hon ska äta; för att det på så sätt blir lättare för henne att äta när hon inte är så täppt.

Det var så skönt att det inte var något allvarligt.....hade tankar om att hon hade lunginflammation och lite till. Resten av dagen har bara flytit på och vi har försökt att verkligen bara tagit det lugnt idag.

Inga kommentarer: