söndag, mars 18, 2007

Uppsjö av planlösningar

Nu när vi går i eventuella husbyggartankar så är den omöjliga frågan hur planlösningen ska se ut. Ska man ha en gemensam sovavdelning eller ska man ha barn och vuxna i olika delar av huset? Vill man ha allrum och ett vardagsrum eller bara ett större vardagsrum? Ska köket vara vänt mot gatan eller mot trädgården? Hur är det med garaget? Ska det vara integrerat i huset eller fristående? Vi har inte riktigt svaret på alla ovanstående frågor ännu utan vi måste fundera ett tag till.

Det vi absolut vill är att huset ska ha minst 4 sovrum, större kök (än dagens 15 kvm), vardagsrum på minst 25 kvm och barnrum på minst 10 kvm. Det vore mysigt med ett allrum med i dagsläget har det inte så stor prioritet. Ett garage däremot är ett måste för oss- inte för att ställa bilen i utan för att ha som förråd. Vi har definitivt lärt oss en viktig sak av att bo i hus -man kan aldrig ha för mycket förrådsutrymme utan bara för lite!

Här i landet finns det en uppsjö av småhustillverkare som vill att du ska välja just deras hus. Vi har beställt och fått en hel del huskataloger som vi håller på och kikar igenom. Sakta har en tanke vuxit fram om att vi kanske skulle göra en egen planlösning (göra om en befintlig eller en helt egen) och försöka få fram en offert på den. Det låter lockande men frågan är hur mycket tid man har möjliget att lägga ner på det här. Kanske ska man sluta att vara så himla kräsen och istället försöka göra det bästa av det material som finns? Hm, hm, vi får fundera ett varv till.


Inga kommentarer: