måndag, juni 18, 2007

Lite frihet måste man ha...

Äntligen har det kommit - beslutet från EG-domstolen. Att det är visst tillåtet att köpa sprit via nätbutiker ute i Europa. För mig som Europé är det självklart att man ska kunna handla sprit likväl som andra varor via internätbutiker i andra länder. Varor och tjänster ska fritt kunna föras över gränserna - det är ju hela idén med EU!
Varför är det helt OK att handla kläder, barnvagnar, teknikprodukter m.m genom internätbutiker men inte alkohol? Dubbelmoralen i den här frågan hur tydligt som helst...Det hela handlar bara om vem som ska ta hand om skattepengarna!

Statens åsikt, att skydda folkhälsan, är urlöjlig! En stor majoritet av svenska folket känner någon, eller har kontakter, som kan ordna med hembränt inom en snabb tidsram. Så var det när jag växte upp mitt i storstan och så är fortfarande! Den som hävdar något annat gör sig bara dum.

Det är dags för staten att erkänna att alkoholmonopolets tid är över, sedan länge sedan. Det är dags att släppa tyglarna och låta folk ta ansvar för sitt eget drickande. Det kommer alltid att finnas folk som inte fixar frihet under ansvar (vad saken än gäller) men vi övriga ska inte behöva leva under begränsningar på grund av det här. För då börjar det likna diskriminering.

Släpp fångarna loss för det är vår!

Inga kommentarer: