tisdag, juni 26, 2007

Rättshaveri av stora mått

I en dom har nu Regeringsrätten en gång för alla slagit fast att dömda sexualbrottslingar (våldtäktsdömda) har rätt att inneha pornografi av alla dess slag i sina celler på anstalten. Man menar att rätten till information (rätten till porrtidningar) för våldtäktsmän är viktigare än Kriminalvårdens möjligheter att kunna inskränka detta under behandlingstiden.

Kriminalvården, som för en gångs skull visar på sunt förnuft, hävdar med korrekthet att detta självklart kommer att försvåra behandlingen av dessa människor. För det är ju av behandling och terapi, som dessa män uppenbarligen är i stort behov av, som förhoppningsvis gör att de på nåt vis på ska kunna återanpassas till samhället.

Hur är sjutton är lagen utformad och tolkas den verkligen korrekt i så fall av domstolarna?? Män som begår grova sexualbrott har redan en mycket sjuk och snedvriden kvinnosyn och att de då under fängelse-/behandlingstiden utan restriktioner kan ha tillgång till hårdporr visar ju på ett solklart systemfel inom rättsväsendet!
Inte nog med att våldtäktsmän inte döms till tillräckligt långa s
traff, nu ska de dessutom ha den stora friheten att kunna förvåra behandlingen/terapin under anstaltstiden. Snacka om att ha frihter utan några som helst förpliktelser!!! Vart är vi egentligen på väg i Sverige???

Inga kommentarer: