lördag, juli 21, 2007

Är Västerås/Västmanlänningarna gnälliga eller är de mest som folk i största allmänhet?

Ibland kan debattartiklar vara riktigt jädrans tråkiga men så dyker det ibland upp något som ruskar till det hela. Jag tänker nu närmast på landshövdingen Mats Svegfors tankar om att det kanske skulle behövas en Gnällstaty i stan.

Jag är själv inflyttad till stan och har bott här i några år och delar kanske till viss del hans tankar om att det behövs lite mer framåt- och företagaranda här i stan och i länet. Det verkar ibland som att folk är mest intresserade av att sitta på sin betonghäck och vänta på att nån annan ska fixa, dona och ta tag i saker. Om jag ska riktigt hårdra det så kan jag till och med tycka att det är en rätt så negativ attityd till nya idéer och visioner. Västerås vill så vääldigt gärna vara en stoor stad men man räcker så att säga inte riktigt till för titt som tätt så dyker det berömda (och för en storstadsbo helt obegripliga) Brukstänket upp och med det Jantelagen i allra högsta hugg!

Och det är klart att man inte kan publicera en sån här debattartikel utan att sen lägga in ett "Försvarstal". Självklart att man måste få det bekräftat att man inte är gnällig utan att det bara är något som stygga människor säger om stackars oss.

Äh, för sjutton, gör något konstruktivt av kritiken så kan det bara bli bättre oss allihopa, för Västerås och för Västmanland.

Inga kommentarer: