lördag, augusti 04, 2007

Pojke eller flicka?!

Äntligen har jag tagit mig i kragen och läst färdigt Dotter önskas av Katerina Janouch. Att det ibland kan ta sån tid att läsa klart en bok när inspirationen bara vägrar att infinna sig. Trots att det var en jättebra bok. Usch, skäms på mig!

Hon tar upp ett mycket intressant och lite förbjudet ämne, det här att önska sig ett barn av ett visst kön. För visst är det nästan förbjudet att ens nämna att man helst av allt önskar sig ett en pojke eller en flicka? Det för ju nästan tankarna till kvinnokamp och jämställdhet, alla är vi lika mycket värda, eller hur?

Men för mig handlar det absolut inte om att man lägger någon värdering i vad som är "värdefullast" utan att det ligger mer på ett djupare och personligt plan.

Som alltid på Föräldrasiterna, bl a Familjeliv och Allt för Föräldrar, går diskussionerna rätt så höga om vad som är ok att tycka eller inte. Intrycket som ibland ges är att när det gäller graviditet och det som rör sig runt omkring det här är att man ska vara politiskt korrekt. Det är liksom inte riktigt ok att tycka lite annorlunda än vad som socialstyrelsen tillåter =), t ex att ha åsikter om vilket kön man helst av allt önskar sig.

Inga kommentarer: