tisdag, september 25, 2007

Den eviga frågan - vem har rätt?

Prostitutionens varande eller icke varande är en fråga som väcker känslor och debatt överallt. Flera länder inom Europa har valt att gå en annan väg än Sverige - man har nämligen valt att legalisera och reglera den. Det innebär socialförsäkringar och visst skydd för den som är prostituerad. I Sverige däremot fortsätter man att envist hävda sin linje och förbjuda sexköp.

Politiken mot prostitution ligger så stenhårt fast att de som är prostituerade och väljer att t ex att blogga anonymt (t ex Isabella Lund) riskeras att "outas" och jagas för att på sätt kunna exponeras. Ideologin övertar respekten för andras människor liv och leverne.

En sak som jag ibland kan känna som ett stort problem i Sverige iag , och inte bara i frågan om prostutionen utan i mycket annat också är att det antingen är svart eller vitt, vi har rätt och övriga världen fel.

Eller som Inger Segelström (s) säger:

"Jag är i konstanta gräl med mina tyska kollegor som inte tycks förstå den svenska modellen. Men får vi en utredning samt att svenska ministrar tar upp frågan tror jag vi skulle kunna åstadkomma förändring."

Sverige framstår allt som oftast som en besserwisser och uppför sig ibland likadant. Lite mer lyhördhet inför vad andra har att säga skulle inte sitta fel.



Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: