tisdag, september 25, 2007

Girigheten visar sitt fula tryne

Oh, vad trött jag blir på dessa giriga människor som bara vill ha mer och mer. Nu är Göran Persson en utav dessa som roffar åt sig så mycket som han bara kan. Är det för dyrt att bo på Herrgården, Herr Persson?

Han har ett avgångsvederlag på 121 000 kr/månad! Yes, ni hörde rätt! Sååå mycket pengar varje månad! Utöver dessa inkomster tjänar han också en hel del genom sitt konsultföretag.

Tanken är att det han tjänar i sitt privata yrkesverksamma liv ska jämkas mot avgångsvederlaget - men bara om han har inkomster som privatperson! Så för att slippa bli av med pengarna från svenska folket har han hittat ett "sätt att kringgå den jämkningen - genom att bilda ett bolag och inte ta ut pengarna som lön."

Göran Persson kommenterar det hela med "Enligt regelverket ska inkomst av tjänst dras av från avgångsvederlaget. Men jag har ingen inkomst av tjänst. Jag har en näringsverksamhet där jag arbetar som konsult."

Så det han säger är att han egentligen arbetar gratis för (sitt) konsultföretag! Vart tar pengarna vägen egentligen? Jo, just det, det kostar ju att leka patron på Herrgården!

Girigheten upphör aldrig att förvåna, inte ens när den kommer från vänster!


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: