tisdag, september 11, 2007

Inte höjd (bensin) skatt igen!!!

Men hallå där inne i privilegiernas värld! Det måste väl ändå vara ett dåligt skämt som ni nu kommer med, ett för sent aprilskämt?! Och sen har vi en lustigkurre som till och med säger att det inte är tillräckligt mycket. Vad pratar jag om? Jo, att Alliansen nu kommer med ett urbota dumt förslag om att höja bensinskatten med 29 öre!!!

Vad hände med lite höjning kontra ingen höjning alls???? Har Kristdemokraterna nu fått igenom sitt vårdnadsbidrag inom familjepolitiken så nu är de sååå nöjda med det så de helt ger upp försöken att sänka bensinkatten??!! Vilken trovärdighet har de nu egentligen???

Alla bor inte i områden med bra kollektivtrafik. Det är inte heller alltid så att höjda reseavdrag hjälper då man kanske inte alltid hamnar inom Skatteverkets "resegränser" (2 timmars regeln). Det räcker att man bor i en förort utanför en medelstor stad så har man problem att klara sig utan bil. Bussarna går kanske 1 max 2 gånger i timmen. I ett sånt läge är det bilen som gäller om ungarna ska till dagis och du själv ska vara på jobbet i tid.

Nej, det är inte så att jag är för sänkt bensinskatt - för min del räcker det med bibehållen nivå! Sverige är ett land med stora och långa avstånd. Alla har inte familj och övrig släkt på buss- eller tunnelbaneavstånd, (vars priser också går upp). Snarare en resa på 40-50 mil som nu blir än dyrare att göra.

Det finns helt klart andra, bättre alternativ som ger bättre utslag för miljön på både kortare och längre sikt. Att straffa den vanlige medborgaren är bara trist översitteri.

5 kommentarer:

Micke sa...

Klimtatet tar ingen hänsyn till hur stort sverige är eller hur ofta bussen går... djävligt egoistiskt att bara tänka på hur ofta din buss går och inte på hur många miljoner som får sina hus översvämmade när isen smälter och havet stiger av dina utsläpp.

Micke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vansinne att höja bensinskatten i sverige. Efterfrågan på transportbränsle är oealstiskt (liten påverkan på pris) så det enda vi åstadkommer är att vi skjuter oss själva i foten, ökar skatteuttaget och samtidigt minskar rörlighet av varor och tjänster. Det här leder till dämpning i ekonomin, vilket ger mindre utrymme till Miljö-investeringar för framtiden.
Framtiden finns i TEKNIK - inte i SKATT.

Vilket liv! sa...

Jag kallar mig inte egotrippad bara för att jag har valt att bo i Sverive - ett land med stora avstånd och inte alltid en bra kollektivtrafik.

Jag citerar en annan kommentar: "Framtiden finns i TEKNIK - inte i SKATT!"

Har man barn som ska till dagis och båda jobbar på olika håll så nog sjutton behövs bilen om dagarna inte ska bli orimligt långa.

Men det kanske du inte har tänkt på för du har ínte den situationen själv??!!

Jag är inte för sänkt bensinskatt - bara för bibehållen nivå! Vad gör man redan idag med all den skatt man får in på bensinen??? Den kan man väl satsa på miljöfrågor!!

Niklas sa...

Micke:

Så din lösning på problemet är att skatta bort bensinen och därmed omöjliggöra transporter för både företag och privatpersoner? Det låter genomtänkt, kan du förklara det ytterligare? På vilket sätt hjälper man miljön när Sverige går i konkurs?