onsdag, september 26, 2007

Iran - beskyddare av världens demokratier?!

Iran är nu ursinniga över bemötandet de har fått i USA, kanske allra mest över att president Ahmadinejad blev utbuad på Columbiauniversitetet. Tja, vad säger man egentligen till en diktator om det här? Blev någon förvånad över publikens reaktioner? Nej, tror knappast det!

När han till och med har mage att påstå att det inte finns några homosexeulla i Iran och att landet inte har som syfte att hota någon med sitt kärnvapenprogram. Men du, vilken tokstolle egenligen!

Iran är ett utav världens mest människoovänliga länder, brott mot de mänsliga rättigheterna är vardagsmat. Kvinnor (och män) straffas med horribla straff - stening, piskning m.m. - för att de har begått äktenskapsbrott (bara ordet "äktenskapsbrott" gör mig illamående). En mera människovänligt beskrivning är istället "de älskar någon annan än den de råkar vara gift med".

Visst har han kanske rätt att vänta sig gästfrihet men inte att publiken inte får uttrycka sina åsikter. Men i och för sig är han ju inte van vid andra åsikter än religionens tolkning av lagarna och då kan ju allt annat tolkas som ogästfrihet och kränkning.

Diktatorer kommer alltid att klaga på att folk är frispråkiga och störande element i deras mörka tyranni men vad gör det? Låt dem verkligen höra vad som tycks och tänks om dem och deras politik!


Andra bloggar om: , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om det mesta du säger, men att vänsterprassla vid sidan av sin gifta partner är ett brott och INTE något acceptabelt. Denna liberala värld vi lever i där allt är tillåtet kommer snart sluta i Anarki. För det är ju allas rätt? Eller hur var det nu..

Vilket liv! sa...

Om man har laglig rätt till skilsmässa utan att förlora rätten till sina barn (gäller kvinnor i bl a Iran) så hade det inte behövt vara så mycket vänsterprassel. Inte heller om det kanske varit frågan om "tvångsgiftermål".

Oavsett saken/skälenså är det barbariska straff som utmäts!

Anonym sa...

Sigh allså att vänsterprassla är moraliskt FEL och inte ok, men det är inte enligt lag brottsligt i SVERIGE. I IRAN däremot blir du enligt lag stenad, vilket är FEL men lagligt...

Anonym sa...

Stenad med sten allså, för att bli "stenad" äro olagligt i båda länderna även om straffskalan ser lite olika ut...