torsdag, september 06, 2007

Modernisera facket!

Är nån förvånad över att folk flyr från facken, främst LO-facken? Nej, inte riktigt och man kan inte bara skylla på att den höjda avgiftern är den stora boven i dramat. Jag tror att många har länge gått och funderat på att lämna facket men av någon anledning inte tagit steget fullt ut. Med höjda avgifter har man kunnat använda det som argument och det har gjort det lättare att säga tack och adjö.

Jag känner flera som är f.d medlemmar i olika LO-förbund och ett utav skälen till varför de inte längre vill vara med är faktiskt fackens nära förbund med det socialdemkratiska partiet! De vill helt enkelt inte vara med och sponsra ett parti de inte stöder/röstar på. Så enkelt är det!

Det är osmakligt att LO-förbunden sponsrar ett visst parti (sossarna) och bara antar att medlemmarna ska tycka att det är ok! Är man lite mera åt vänster eller lite mera åt höger så är det ju hur klart som helst att man inte vill att delar av ens medlemsavgift ska gå till ett helt annat parti.

Bort med maktfullkomligheten och fram för ödmjukheten så kommer nog medlemmarna tillbaka!

4 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Nej, högern har ju slagit i folk att var och en klarar sig bättre själv (lämpligt nog samtidigt som fackavgifterna höjts som aldrig förr).
Själva tog moderaterna emot cirka 30 miljoner i stöd från privata givare inför senaste valet.
Man behöver ju inte gå ur facket, man kan engagera sig där också och försöka påverka det inifrån. Men det är kanske för besvärligt.

Vilket liv! sa...

Det är klart att facken behövs! Är själv fackligt ombud men mitt fack ger inte ekonomiskt bidrag till ett visst parti.

För mig är det viktigt att mitt fackförbund är politiskt obundet och istället satsar på sina medlemmar och inte ger sig in i politiken!

Jah Hollis sa...

Jo, men man kan ju inte bara lämna politiken till arbetsgivare och direktörer. Litet konstigt är det om så många skulle lämna facket för att de inte gillar s, samtidigt som s i opinionsmätningarna bara ökar.

Vilket liv! sa...

Ja visst är det intressant att S ökar stort i opinionsmätningarna och att Alliansen "rasar". Verkar som om folk gillar att vara i "opposition" - de som för tillfället har makten gillar vi inte medan de som är ute i kylan är så mycket bättre.

Har för mig att S hade liknande siffror ett par år före valet, dvs de var riktigt låga och de borgerliga låg jättehögt??!!

Tror mig ha läst om nån rapport som visade att inom LO-facken var det uppemot 30% som inte röstade S. Kanske t ex heller på V - de vill väl inte att deras medlemspengar då går till ett annat politiskt parti??!!