fredag, september 07, 2007

Kravlista och (med) hot

Statsministern har idag träffat ambassöderna från de (muslimska) länderna som formellt har protesterat mot de s.k Muhammed-bilderna. Den egyptiske ambassadören har till och med haft med sig en kravlista på olika åtgärder som Egypten menar att den svenska regeringen ska vidta. Annars kan något hända är det förtäckta hotet!

Jag suckar och kan inte låta bli att undra om man ska skratta eller gråta. Dumheten och absurditeten i det hela är helt otroligt! Egypten - ett land som inte har vare sig yttrandefrihet, religionsfrihet eller knappt någon respekt för de mänskliga rättigheterna har en kravlista till den svenska regeringen!

Det enklaste är att låta Dumheten tala för sig själv i det här fallet!

En sak som förundrar mig är att det är ett sådant stort avstånd mellan demokrater och fanatiskt religiösa människor! I Sverige!

Det gör det, för mig, ännu viktigare att vi står på oss och kämpar för att yttrandefriheten och demokratin inte på något sätt ska urholkas eller undermineras. Varje land har sin historia som präglar hur landet är idag - det är alltid viktigt att lära sig det när man kommer som ny till ett annat land! Det är minst lika viktigt som det nya språket!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen är deras hållning inte så konstig. De är motståndare till att folk ska få fritt uttrycka sig.

Vilket liv! sa...

Är man inte van vid yttrandefrihet och demokrati så är det lätt att kräva sanktioner och inskränkningar av olika friheter.
Med information och utbildning i de här frågorna tror jag att det finns en förståelse för rätten att kunna uttrycka sig.

Anonym sa...

Min tro baseras inte på någon gud,utan på frihet demokrati och tryckfrihet.Jag känner mej förnedrad av att muslimer inte respekterar vår lagstiftning när det gäller tryckfrihet och yttrandefrihet.Men inte går jag bärsärkagång och mördar för det.Och inte bränner jag några andra länders flaggor
Det är skrämmande när ambassadörer från muslimska länder kommer och ställer krav på nya lagar i Sverige.Speciellt när dom i sin religions namn tillåter folk att stena kvinnor till döds,för att upprätthålla någon sorts heder.Det är så urbota dumt,så det går inte att beskriva.

Anonym sa...

Fredrik Reinfeldt böjer sig för muslimer ,som håller på att skaffa sig en brå makt politik i Sverige ; för längue sedan de muslisnka länder har utsatt sverige med Internationella påtryckningar och Svenska regering böjer sig , tycker att de är en fel politik som kommer att få allvarliga konsekvenser i framtiden.
Muslinska länder har hittat en svag länk som de kan dra nytta i deras internationella propagand .
Den svenska regeringen böjer sig inför den mäktiga muslinska kapital .
Nu muslimer kräver en lagändring , Vad ska de kräva senare?
Vad kommer att hända om Sverige går inte på en lagändring? Ska de muslinska länder försättta med påtryckningar på regering till de ger vika? Eller ska de bränna några svenska ambassader som de gjorde i Damaskus när muslimer satt i brand den Danska och Norska ambasader när Danmark vägrade ge vika

Vilket liv! sa...

Jag tror nog att Reinfeldt har fört fram budkapet om att Sverige har en yttrandefrihet som står envar fri att använda sig av.

Självklart ska Sverige stå fast vid vad som tidigare sagts av regeringen och också fortsätta ha en dialog med de länder som fortfarande inte förstår vad demokrati och yttrandefrihet faktiskt innebär.

oskar sa...

Att Egypten, som är en klassisk Arab-diktatur, inte uppskattar yttrandefrihet är inte förvånande.

Vad som är förvånande är att sveriges muslimer (eller i alla fall de som går till Mosken på Söder) inte verkar förstå eller uppskatta det, trots att det troligen var en av orsakerna varför de valde att fly till Sverige från sina muslimska hemländer.

Sveriges muslimer hugger sig själva i foten med dessa protester!

Jah Hollis sa...

De har ju all rätt att demonstrera eftersom vi har demonstrationsfrihet här i Sverige.
Men när det kommer påtryckningar från andra länder får det nog dessvärre en annan effekt.
Det är bara Sverigedemokrater och andra ytterlighetspartier till höger som tar hem poäng på det. Tyvärr.

Vilket liv! sa...

Ja, helt rätt, de sitter helt säkert och gnuggar händerna av förtjusning över allt det här.

Därför viktigt att debatten förs av "alla" så att det inte blir "deras" fråga!