onsdag, september 19, 2007

Vilken kompetens och service ska vi ha

Ibland kan man inte låta bli att undra hur saker och ting går till och vem som är idéägaren bakom det hela. Är det feghet eller politik det handlar kan man ju låta vara osagt.

Om nu diskussioner förs bakom stängda dörrar att man egentligen vill banta den offentliga sektorn så kan man väl för sjutton stå för det. Det är väl inget att hymla om, eller hur? Tycker man att offentliga sektorn är för stor - säg det då! Och stå för din åsikt! Men göm det inte i en pappershög. Särskilt när det är så tydligt som det kan bli när regeringen "bara" har avsatt 0.78% till löneökningar till den statliga sektorn!

Den summan täcker ju inte ens inflationen! I genomsnitt kan man nog säga att löneökningarna på arbetsmarknaden ligger på en si så där 3%. Tror ni då verkligen att statligt anställda nöjer sig med mindre? Vet ni va, det tror inte jag heller och då är ju enda utvägen att sparka en si så där 5000 personer! För pengarna räcker ju inte!

Hm, undrar då hur många som får gå från t ex försäkringskassan som nu dessutom ska få mer administration på halsen - t ex VAB intyg som ska ordnas med!

Vojne, vojne, regeringen, nu får ni allt tänka till. Statligt anställda är idag absolut inte löneledande på något sätt och att då endast avsätta 0.78% till löneökningar är ett absolut hån mot denna grupp anställda.

Frågan är enkel, vill vi ha kompetens och service hos våra myndigheter så får vi också lov att betala hyfsade löner.

Inga kommentarer: