onsdag, oktober 24, 2007

Inte råd att ta med barnen

Som förälder finns det få värre öden än att inte kunna ha sina barn hos sig. Särskilt när det inte är något man själv har valt. Det är hårda tider i dagens Kina för den (fattiga) del av befolkningen som åker till storstäderna i hopp om en bättre framtid. För det är där, i städerna, som de kan tjäna tillräckligt med pengar att försörja sina familjer och bekosta utbildning för barnen.

Det är dessa fattiga landsbygdsbor som ofta (o)frivilligt lämnar sina barn hos mor- eller farföräldrar eftersom de inte har råd att ta med barnen. De har heller inte samma rättigheter till bl a hälso-och sjukvård, utbildning m.m då de bara får tillfälliga bosättningstillstånd. Detta slår ju direkt mot familjerna och de ser ingen annan möjlighet än att lämna kvar barnen.

Egentligen är hela tanken rätt så sjuk - att vara tvungen att ha tillstånd för att bo någon annanstans i landet. Att inte fritt kunna röra sig vartsomhelst och söka lyckan där man vill. Ytteligare ett bevis för att kommunismen är en obotlig sjuk ideologi.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: