söndag, oktober 07, 2007

Komiker snarare än IT-guru

Diktatorer kan vara riktigt roliga ibland. De tycker och tänker saker som kan vara helt uppåt väggarna men bara för att de är envåldshärskare vågar ingen säga emot. Man kan ju anta att folk är rädda om sina och sina familjers liv och därför aldrig skulle drömma om att säga emot ledaren. Hur tokiga idéer han än har.

Nordkoreas diktator, Kim Jong-Il, är inget undantag utan snarare den som bekräftar att det är sant. Landet är ett utav världens mest fattiga, hungersnöd har plågat landet under flera år och miljontals människor har dött och infrastrukturen är bara en fasad att visa upp för statsbesöken.

Nu hävdar fjanten att han är IT-expert och menar att internet är farligt och inget för nordkoreanerna att befatta sig med. De kan ju riskera vad de kallar för "/...andlig nedsmutsning som skulle kunna skaka om det strikta statskontrollerade systemet." Särskilt med tanke på att "Massmedierna är ett propagandaredskap i Nordkorea. Tv och radio har bara officiella kanaler."

Hoppas någon gång på ett fritt och demokratiskt Nordkorea med en lika bra levnadsstandars som grannen i söder har. Det förtjänar den vanlige nordkoreanen absolut.


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

Att massmedierna är statskontrollerade propagandaverktyg och att det kan skapa andlig nedsmutsning av ett strikt statskontrollerat system är ju inte citat från Kim Jong-Il, det verkar som du tror det när du har satt dem i kursiv och inom citationstecken...

Vilket liv! sa...

Nix, det har han inte sagt. Du har helt rätt i det. Jag brukar kursivera och sätta inom citationstecken när det är text som jag själv inte har skrivit utan kopierat.
Det kanske var otydligt av mig...;)