söndag, oktober 07, 2007

(m) och (s) tycker olika

Tv-debatten mellan Reinfeldt och Sahlin visar än en gång att Sveriges två största partier står mycket långt ifrån varandra. Sossarna menar nu att Reinfeldt har infört ett systemskifte i fråga om arbetsmarknadspolitik, socialförsäkringspolitik m.m. Frågan är bara om sossarna kan göra något bättre själva.

Tyvärr är sossarna fast i sitt gamla tänk om att höga skatter är den enda vägen att gå. Men med facit i hand har inte alltid höga skatter gett den välfärd vi så många gånger efterfrågat. Det kanske är dags att i alla fall våga prova på en annan väg för att se om den kanske fungerar bättre.


Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, kanske.

Kanske skulle det också vara intressant att fråga varför ett halft sekel SPA-styre fört oss till den situation vi har idag.

Arbetslöshet, segregation, massinvandring, bidragsberoeden, trasig skola, trasig vård, statliga myndigheter/verk/institut som slukar miljarder, trasigt försvar och sist men inte minst - världens högsta skatter.

Vilket liv! sa...

Vi får se hur det ser ut efter den här mandatperioden. Men det kanske behövs en till för att ändra riktining i politiken och för att på riktigt kunna säga vad som "funkar bäst".