söndag, oktober 14, 2007

Livet som husjägare

Jisses, vad konstigt livet egentligen är när man är på aktiv husjakt. Ena dagen lusläser man husannonser på nätet utan att hitta något som lockar. Andra dagar hittar man flera hus på en gång som man tycker kan vara något. Sedan kollar man in visningsdatum och stressas av att de i stort sett är samma dagar fastän olika tider. Då gäller det minsanna att pussla med tiderna för att hinna med alla just den dagen. Stressigt värre, alltså!!

Vi har haft det så här nu flera gånger. Det kör ihop sig med visningstider så vi kör omkring stan som galningar för att hinna med. För att i allafall hinna med att gå runt i en liten stund. För att få en liten idé om det är huset för oss eller om jakten ska fortsätta.

Har man väl bestämt sig för att man tycker att huset är rätt så börjar ju den nerviga budgivningen. Den är riktig klurig och det är definitivt inte lätt att veta vilken strategi man ska ha - börja med att höja mycket och skrämma bort några stycken eller börja försiktigt och känna av hur de andra budgivarna reagerar. Åsikterna och strategierna kring hur man ska göra vid budgivning är nog lika många som det finns köpare.

Vi har varit med vid flera olika budgivningar vid det här laget och vid några tillfällen har vi faktiskt misstänkt att mäklaren har haft ett finger med i spelet - lagt bud själv- för att driva upp priset. Därför ser jag fram emot en tydligare lagstiftning kring det här med husförsäljning och budgivning. Fasta priser verkar ju bara helt fantastiskt...


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: