tisdag, oktober 30, 2007

Rik, Rikare och Rikast

Vad gör väl ett antal miljarder hit eller dit för gubbarna på toppen? För dem handlar det ju bara om vilken pallplats de får på listan över världens rikaste personer (f´låt män). I mina öron låter summorna de har på sina bankkonton som ofantliga. Särskilt när man sätter det i relation till att den vanlige löntagaren kanske får en löneökning på en si så där 3% i år. Man spelar helt klart i olika ligor....


Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Spiff sa...

Kom igen! Tror du dessa herrar bryr sig om vad dom har på kontot? Nej det är skvallerpressen du, jag och jante!

DOM har andra drivkrafter, oklart vad.

Pengar genererar pengar(och jobb!), medelklassen i sverige hålls som gisslan av alla skatter och ytterst få kommer någon vart..

Vilket liv! sa...

De här människorna spelar i en helt annan klass än mig (och dig):) och jag erkänner villigt att det är svårt att riktigt ta till sig hur mycket pengar det faktiskt handlar om...flera miljarder....

Jag är också lite ambivalent till vad jag tycker om sån här otrolig rikedom. En del av mig tycker det är helt ok att de har så mycket pengar - de har ju tjänat dem själva (inga korrupta presidenter eller så). Men sen kan jag också vara tveksam till om det är MORALISKT rätt att en del människor har sådana otroliga finansiella tillgångar (egentjänade eller ej).

För flera år arbetade jag i ett flyktingläger och där behövde vi medcinsk vård till flyktingar, hjälp till att bedriva lite undervisning för barnen osv. Där hade kanske en bråkdel av dessa pengar kunna göra en fantastisk skillnad för dessa människor.

Som sagt, jag är lite kluven i frågan.