lördag, oktober 06, 2007

Visst kan man lära gamla hundar att sitta

Äntligen har även moderaterna fattat att det måste in fler kvinnor i politiken. De har av tradition alltid hävdat att alla kommer in på sina meriter. Vilket är absolut okunnigt snack för kvinnorna släpps liksom inte in!. Titta bara på hur det ser ut inom moderata samlingspartiet idag. De har ett fåtal kvinnor på höga poster inom kommun och landsting, det mesta är dock männenes territorium. Här kanske man till och med kan prata om (o)medveten diskriminering?

Moderaterna är idag ett mansdominerat parti och har liksom en gubbstämpel över sig, "efter valet 2006 var det mest män som intog topposten i landets kommuner. Av de 92 moderater som innehar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande är bara 21 kvinnor." De går till och med så långt att de säger: "Vi vill ha fler starka kvinnliga företrädare, och har till viss del problem med en sned könsfördelning. Det tar vi på allvar, säger partisekreterare Per Schlingmann."

Det är riktigt kul att se att även konservativa partier äntligen hoppar på tåget och kör mot ett mer jämställt samhälle mellan män och kvinnor. Ett samhälle där kvinnor också har möjlighet att aktivt jobba inom politiken och ta sig an de högre posterna inom stat, kommun och landsting. Återstår dock att de hur lång tid det tar för moderaterna att verkligen bli jämställda.


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med kompetens har nog de flesta insett inte är något meriterande i moderaternas Sverige. Meriterande är kön, hud-, hår- och ögonfärg. Egentligen ren rasism eller könsrasism.
Det lustiga är att de bara gräver sin egen grav.

Vilket liv! sa...

Meriter är alltid viktigt! Dock måste man se till att man värdesätter kvinnors och mäns meriter lika och inte bara ger företräde till män pga deras kön!