fredag, november 02, 2007

Nu börjar det bli riktigt PINSAMT, Fredrik!

När jag har suttit med i rekryteringssammanhang så kollar vi alltid upp referenser och ibland hör vi även efter med tidigare kollegor för att få en bra bild av en kandidat. Och nu pratar jag om att det är ett vanligt "knegarjobb" det gäller!

Men för poster som minister, statssekreterare eller annan höjdartjänst så krävs det väl för sjutton än mer koll på vad folk har haft för sig tidigare, eller hur?! Jag börjar tro att Fredrik är så oerhört naiv att han går och tror på vad allt och alla säger.

Förra årets ministerskandal borde ju har lärt honom en del kunde man ju tro. Schenström-skandalen borde kanske också ha byggt på lite erfarenhet. Men ack vad jag bedrog mig...Nu visar det sig att "nyingen", Nicola Clase, har anlitat svart arbetskraft. Ok, inte i någon större omfattning men det spelar liksom inte någon roll just nu.

Och kritiken låter inte vänta på sig från oppositionshåll "Det verkar vara något symtomatiskt i Reinfeldts innersta cirkel, ett slags levnadssätt att strunta i de regler och lagar som gäller för vanligt folk, säger Sven-Erik Österberg (s)." Och Peter Eriksson (mp) säger "Det måste ge intrycket av att det är helt okej att nonchalera det svenska skattesystemet och det är verkligen inte bra."

Kan väl lugnt säga att jag inte avundas Reinfeldt på något sätt utan det är väl egentligen bara att önska honom lycka till med nästa rekrytering - för ny sådan lär det bli.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Spiff sa...

Hur vore det om vi diskuterade hans/deras politik istället?
Jag menar att det här bara är trams.

Folk har börjat arbeta i en högre grad, även bland ungdommar och invandrare ökar andelen i arbete. Utanförskapet bryts och bidragsberoendet minskar. Framförallt har vi börjat tala om det omöjliga att kunna vara försörjd av samhället hela livet.

Ekonomin för alla blir bättre och skatterna minskar något. Och det är OERHÖRT viktigt i världens högst beskattade land.

Dessutom måste vi faktiskt diskutera nödvändigheten av att byta styre då och då. Det här är fundamentalt i ett modernt demokratiskt samhälle. Spesiellt i sverige som regerats av sossar i nästan 70 år. Det är inte sunt!

Vilket liv! sa...

Det är ju precis det som är problemet - alla dessa "affärer" som tar bort fokus från det som är viktigt - jobb, ekonomi, välfärd osv.
Därför är det viktigt att Reinfeldt nu får in folk som inte skapar "fel" rubriker utan regeringen behöver nu istället få arbetsro.

Alliansen har nu varit vid makten lite mer än ett år men det är otroligt hur mycket skriverier det har blivit kring ministrar och statssekreterare. Om det beror på att man har valt fel personer, att man är ovan vid regeringsställning och inte vet hur saker och ting går till m.m. låter jag vara osagt.

Men det är dags för Reinfeldt och regeringen att koncentrera sig på politiken och få in kompetent folk i "ledningen" - det är ju trots en bit kvar till nästa val.

Spiff sa...

Kan man inte vara kompetent om man inte betalt TV-avgiften?
Eller betalar barnflickan eller elektrikern svart som alla andra gör..

Vilket liv! sa...

Kompetensen behöver det nog inte vara så fel på utan jag tänker på att som höjdarpolitiker ska man leva efter de lagar man själv lagstiftar om! Sen kan man ju privat tycka vad man vill...

Jag vet flera moderater som avskyr tv-avgiften - men går man in i politiken får man acceptera att den i allafall ska betalas - man måste vara ett föredöme så att säga.