lördag, november 24, 2007

Omöjligt med objektivitet


Tycka vad man vill om SVT:s Rapport - men man kan inte säga annat än att de har en svår, om inte en omöjlig uppgift att vara "objektiv". För det är ju rent skitsnack att de kan vara objektiva - att de inte vinklar till någons fördel. Allt beror ju på vem som gör inslaget; dennes egna politiska åsikt m.m.

Visst kan man ha som målsättning att försöka vara "objektiv" men det är ju en helt annan sak än att säga att man faktiskt ÄR objektiv. Vore det därför inte mer trovärdigt om man helt enkelt slutar upp med att skrika ut att man står för en fri television - när man egentligen inte gör det. För hur fri är man egentligen när högsta ledningen är politiskt tillsatt?



Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du frågar Dig om objektiveten är objektiv?! Nej, ingen människa kan vara objektiv i strikt mening. Emellertid kan man väl dra den slutsatsen att Sveriges Television kan vara mer objektiv än andra kända och okända TV-bolag där vinstintressen styr programmakaren och programutbytet. Detta faktum råder det nog ingen som helst tvekan om. Objektivitet i all ära!!!

Mvh Knasen

Vilket liv! sa...

Egentligen är det inte så stor skillnad på politiskt tillsatta styrelser och tv-bolag som har reklamintäkter.

Båda är under luppen för just sin sak. Tror inte att jag vill kalla SVT för en objektiv kanal - för mig står istället BBC i en klass för sig (men det finns säkert de som tycker att den är väldigt vinklad - allt beroende på egen åsikt osv.)

Spiff sa...

Haha..

Kampanjen "fri television" torde kandidera till världens mest bortkastade kampanj.

Rent hyckleri dessutom!

Anonym sa...

Om de vill åtminstone låtsas vara oberoende så borde de sluta med att klistra etiketter på partier som redaktörerna själva inte sympatiserar ned, t.ex. "främlingsfientliga" dansk folkeparti, "högerpopulistiska" fremskrittspartiet.

Vilket liv! sa...

Det gör det så mycket enklare (för journalisterna i alla fall) om världen delas upp i de onda och de goda...;-)