söndag, november 11, 2007

Självklart ska kommunismen granskas

Forum för Levande Historia vill inte direkt samarbeta med UOK, Upplysning om kommunismen, trots att Forumet har fått nya direktiv. Man kan ju undra varför det inte går att samarbeta då UOK faktiskt redan gör det som Forum också ska göra - nämligen granska och informera om kommunismens illgärningar; dess brott mot de mänskliga rättigheterna.

Och i samband med att uppdraget gavs sade ansvariga statsrådet Lena Adelsohn Liljeroth: ”Kommunismen är en ideologi som skördat och skördar många offer. Därför är det viktigt att belysa och informera – inte minst den uppväxande generationen – om dess svarta historia.”

Det är ju bara att krasst konstatera att ungefär lika många, eller till och med fler människor, mördades under de rödas diktatur jämfört med nazisterna. Självklart ska sanningen upp bordet snarast möjlighet - och helst idag!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, är det verkligen någon som är förvånad över att Förintelsefetischisterna på "Forum för levande historia" inte har någon lust att studera kommunismen samt vad och vilka som låg bakom den? Men man kan tycka att det är lite väl genomskinligt när de säger att de bara vill studera brott mot mänskligheten som begåtts under kommunismen och inte själva ideologin eller, får man förmoda, dess praktik i en vidare bemärkelse.

Det är väl ingen som tror att Lenin, Trotsky och de andra i ledningen för bolsjevikerna var ryssar?

Vilket liv! sa...

Nationalitet är egentligen inte särskilt relevant utan det är ideologin i sig som måste granskas.

Kommunismen lever och frodas, tyvärr, i många världsdelar och alla dessa människor som lever under diktaturen har ingen som helst valmöjlighet till ett annat liv.

Anonym sa...

Jag håller med. Men "Forum för levande historia" borde tänka över vilka signaler de sänder med sitt agerande. Att fokusera med all kraft på nazisterna och kristallnatten mm. samtidigt som man verkar vara beredd att ta till de mest ihåliga ursäkter för att slippa ta tag i Gulag och det röda massmordet är inte att rekommendera om man vill framstå som en opartisk och demokratiskt sinnad institution.

Det som förenar dessa uppenbarade politiska religioner med de gängse är att de inte tål "hedningar" och "kättare", och att alla som inte underkastar sig deras påbud måste förstöras. De syftar alla -- nazism, kommunism, kristendom som islam -- att stöpa om människan i en ny form i enlighet med deras "heliga" påbud. Sådana ambitioner slutar aldrig väl.