måndag, december 03, 2007

Mänsklig styrka

Jag sänder en tanke i dessa dagar till Ingrid Betancourt som är kidnappad och hålls fången någonstans i djungeln. "Gerillan har tagit ifrån Ingrid Betancourt många av hennes ägodelar; teckningar från barnen, foton och brev. Hon är glad över att åtminstone ha fått behålla sin jacka. Nätterna är kalla och jackan är det enda hon har att värma sig med. Maten de kidnappade får i lägret är bröd, soppa, ris och bönor. Betancourt skriver att hon inte längre har någon matlust. Håret faller av henne och hon förlorar allt mer av sin egen identitet."

Ingrid var Colombiansk presidentkandidat men kidnappades av den kommunistiska Farc-gerillan för 6 år sedan. "Förutom gerillakrigföring ägnar sig Farc åt kidnappningar och kapningar för att pressa fram pengar. Farc håller i dag hundratals människor fångna."

Hela historien är riktigt sorgsen och det visar på hur långt vissa människor och politiska organisationer är beredda att gå för att själva vinna makt. Att trasa sönder andras liv betyder inget för dem så länge de själva får vad de vill ha - politisk och diktatorisk makt


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: