lördag, december 22, 2007

Rätt straff

USA är inte världens bästa land på många sätt men ibland gör de saker helt rätt! En domstol har nämligen dömt en pedofil, Michael Devlin, till livstids fängelse eller rättare sagt så får han 74 livsstraff plus 170 års fängelse. Detta bör definitivt garantera att han ALDRIG sätter sin fot utanför fängelsemurarna igen.

Den här pedofilen kidnappade en pojke och höll honom gömd i fyra långa. Barnet utsattes för regelbundna sexuella övergrepp som pedofilen också filmade. Trots att pojken hölls fången i en vanlig lägenhet förmådde han inte att rymma då han blivit för psykiskt skadad av det han utsattes för.

Jag kan inte låta bli att tänka på vilket straff en pedofil av den digniteten skulle få i Sverige. Inte särskilt långt straff i alla fall med tanke på att andra grova brott såsom t ex mord, narkotikabrott, EKO-brott osv. brukar ge mellan 6-10 år fängelse. Föreställ er att en sån här människa skulle vara fri att leva ute i samhället igen efter kanske ynka 10 på någon anstalt eller psykiatrisk klinik. Det är riktig skrämmande......


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

aldrig i livet att det var rätt straff! Här är brottets gärningsman solklart skyldig och jag tycker att man faktiskt kan tillämpa tortyr på samma plan han utsatt pojken för. För upp en glasstav i urinröret, slå några hårda slag över könsorganet och låt honom leva med det i hela sitt liv.

Vilket liv! sa...

Nix, ingen tortyr och inget dödsstraff. Däremot riktiga livstidsstraff för sådana här brott. Dömda pedofiler ska aldrig kunna gå fria efter kort tid och fortsätta begå brott.