tisdag, december 18, 2007

Spara, spara, spara

Nu går det liksom inflation i det här med hur man kan spara på elen. Man försöker överträffa varandra att framstå så miljövänliga som möjligt - nästan på gränsen till dumhet.

Nu får vi veta att om vi väljer RÄTT sorts julbelysning för utomhusbruk kan vi spara hela 75 kr per månad!!! Om dessutom 1 miljon hushåll gör samma sak så sparar vi lika mycket som det kostar att värma upp 4000 villor i ett år.

Kan inte låta bli att grunna på hur man ska kunna övertala 1 miljon hushåll att byta ut sin utomhusbelysning till en MILJÖvänligare sort....ska man ha informationskampanjer - när då i så fall? Ska vi ha annonser i tidningar för att kunna basunera ut förkunnelsen (f´låt budskapet). Nja, jag måste nog fundera ett tag till där....

Men allvarligt talat, gott folk, Sverige är ett så förbenat kolmörkt land under vintermånaderna så nog sjutton är det härligt med julbelysningen som liksom piggar upp kvarteret. Varför har vi i detta land så himla svårt att bara vara, att bara njuta av det som gör livet lite ljusare (när det ändå är då mörkt ute). Varför ska vi alltid vara sådana viktigpettrar och påpeka att allt kan göras bättre, mindre eller helst inte alls?!

Jag ryser vid tanken på såna här människor och fortsätter istället av att njuta av min härliga julbelysning som uppsatt i körsbärsträdet, de stora enträden och i rhodedendronbusken....Härliga ljuva ljustid!


Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: