tisdag, december 11, 2007

Tänt var det här

Jag drar en lättnadens suck. Det är alltså ok att titta på Kalle Anka, att griljera skinkan i ugnen, ha julstjärnan tänd i fönstret och julbelysning i julgranen utan att bli betraktad som kvarterets miljöbov.

Elverket i Vallentuna vill visa på att det liksom inte är så dyrt och miljöfarligt att ordna med lite välbehövlig julstämning: "//...det är bättre att fokusera på större saker om man vill minska elförbrukningen och slå ett slag för miljön. - Frågan om miljön är jätteviktig, och vi säger inte att man inte ska bry sig om den. Men det hjälper inte att springa runt och släcka lite lampor, utan det stora man ska tänka på är uppvärmningen och varmvattnet. Själva hushållselen går inte att göra så mycket åt."

Är det någon som egentligen har tänkt något annat?


Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Spiff sa...

Sverige ÄR ett litet land med en samvetsgrann och relativt medveten befolkning.

Problemen ligger faktiskt till största delen hos andra!

Men.. vi kan driva på utvecklingen framåt genom forskning, teknikutveckling och export för svenska energi och teknikföretag.

Vi skall inte dj-s med våra egna företag och befolkning som hittills.

Skatter och avgifter dämpar investeringar, forskning och arbetsvilja.
Skall det vara så svårt att begripa?

Och Jul ÄR kul! Med belysning och renar till julmarknaden.. Så det så!

Vilket liv! sa...

Det är just det som är problemet i Sverige - vad det än må vara- så ska vi vara bäst i klassen, dvs. vara världssamvetet. Vi är gränslösa i det att vi inte kan säga att nu får det vara nog - nu får andra också börja göra något åt saker och ting och inte bara Sverige.

Vi lever i ett kallt och nordligt land - går tyvärr inte att ändra på - och då måste vi också ha förutsättningarna för ett drägligt liv med både jobb och bostäder.

Vi brukar varje år ha julbelysning i trädgår´n men inte i år - allt ligger nedpackat i första flyttkartongen!!! Inte illa, vi börjar i tid! ;-)