söndag, januari 06, 2008

Har chockvågen lagt sig?

För mig var det en chock att Hillary Clinton förlorade med såpass mycket som hon gjorde i Iowa. Ok att Barack Obama hela tiden visat sig vara en vass medtävlare men att han skulle vinna så stort var en rejäl överraskning, i alla fall för mig. Det kommer att bli en oerhört laddad valkampanj inför New Hampshire och jag undrar hur upplägget kommer att bli.

Visst kanske det är så att Hillary omger sig med "gårdagens män" men hon är ändå en oerhört duktig och kompetent politiker som har stora möjligheter att ge republikanerna en tuff strid inför en ev. presidentvalskampanj.

Men som alltid är det svårt att veta vad som går hem hos amerikanerna; ena dagen kan det vara kristen moral som står högt på dagordningen (t ex Bush-klanen), andra dagen är de för dem som är emot Irak-kriget osv. Nu verkar det vara så att melodin som gäller är Förändring - och då kan det ju vara så att Hillary Clinton förknippas med det gamla, det förgångna. Hon har ju varit med länge inom politiken och hon kanske då anses vara en del av det politiska etablissemanget medans Barack Obama istället ses om ny, "opåverkad" av de politiska "klanerna".

Det är på tisdag det gäller, i New Hampshire. Då får vi veta om Obamas framgångshistoria fortsätter eller om väljarna istället röstar för Clinton.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: