söndag, januari 20, 2008

Ordning och reda på fastighetsmäklarna

Puh, säger jag bara. Vi har ju varit på husjakt under större delen av förra året och har genom det här kommit i kontakt med en del riktigt konstiga mäklare. En del har varit arroganta, nästan på gränsen till otrevliga, allmänt nonchalanta m.m. Alltså har vi inte känt oss särskilt lockade till att bjuda på hus när vi inte riktigt vet hur det går till med bl a budgivningen .

Jag känner en familj som lade det högsta budet på ett hus men budet förmedlades inte till säljaren eftersom mäklaren hade gjort en deal med de som lade det näst högsta budet. Han skulle nämligen få sälja deras hus! Det är så mycket skit som pågår och jag som spekulant kan aldrig riktigt känna att det går rätt till.

Förslaget om att bud ska redovisas öppet för köpare är egentligen självklart. Det är ju faktiskt rätt så sanslöst att man budar om hus via SMS och summorna drar iväg men du som spekulant kan aldrig vara riktigt helt säker på om allt går rätt till.

Det är dags att mäklarna börjar synas i sömmarna och att man som köpare får en bättre koll på fastighetsaffären - att köpa hus är ju en stor investering och man vill ju att det ska gå rätt till, eller hur?!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: