onsdag, januari 09, 2008

Usch, va tragiskt

Saknaden efter något man aldrig fått kan ta sig märkliga uttryck. Nu senast handlar det om kvinnor som saknar barn och istället har dockor som ett substitut! "De bajsar, kissar, kräks och har ett hjärta som dunkar. En del har till och med inbyggd värme som ger exakt kroppstemperatur. Dockorna – som ser ut som riktiga nyfödda – har blivit ett substitut för engelska kvinnor som längar efter barn". Det hela borde vara ett tidigt aprilskämt men tyvärr är det dagens sanning.

Ibland går saker och ting lite väl långt i vårt s.k moderna samhälle: "Stina Järvholm, legitimerad psykolog i reproduktionsmedicin vid kvinnokliniken på Sahlgrenska, anser att kvinnorna är fel ute. – Relationen till dockan fyller inte behovet av att ha ett barn och att ha kontakt med ett barn utan det fyller något helt annat, säger hon.
Hon tror att ”lekandet” är ett sätt att försöka påverka en verklighet man inte är nöjd med."


Det hela är ju riktigt tragiskt och skulle jag se någon som går med en sån här docka i barnvagn skulle jag nog undra om personen i fråga hade alla skruvar på plats....


Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

C sa...

Kom att tänka på de där cabbage patch kids som var poppis för massa år sedan. Man fick namn på dem och skrev uner ngt slags kontrakt, har jag för mig. Men det här var bra mycket värre! Som du skrev: tragiskt.

Vilket liv! sa...

Ja just det! Satt o grunnade på vad det var som liknade de här dockorna - det var just de här "kåldockorna"!! Tack för det!

De var väl så populära att de t o m tog slut i butikerna har jag för mig...som tur är varade "kål trenden" inte alltför länge...