söndag, november 01, 2009

Vilket flyt!

Apropå goda marginaler under broar så var det faktiskt nåt som jag och familjen funderade på i somras. Men då gällde det Stena-färjan från Göteborg till Kiel. Vi stod på däck och vinkade hej då till stan och istället hej till semestern. När vi närmade oss Göta Älv bron frågade Lillen om vi inte skulle krocka. Han tyckte det såg lite lågt ut med skorstenen. Vi försäkrade honom att det fanns massor av meter kvar upp till bron men han såg mycket tveksam ut i alla fall.

Vi gick så högt upp vi kunde på passargerardäck och stod och tittade rakt upp under bron när vi passerade. Var säkert 10 meter tillgodo men det kändes ändå rätt så häftigt för oss i alla fall.

Uppvuxen som jag är i Göteborg så är Stena-färjorna inget märkvärdigt. Jag menar jag såg dem ju dagligen och vi åkte till Danmark över dagen, på minisemestrar osv. Men när man tänker efter så är de faktiskt S T O R A fartyg. Ett antal meter långa, ett antal meter höga, ett antal meter breda och så väger de ett antal kilon. Alltså så är de rätt så stora.

Men inget kan nog klå den nya super dupiga lyxkryssaren Oasis of the Seas som kostade runt 11 miljarder kronor att bygga!!! 11 miljarder kr för en B Å T??? Är folk helt galna????!!!!

Ok, då, i det här priset så ingår också en teleskopisk skorsten!!! Ha, ha, en sån där som man hissar upp och ner - Lillen som älskar att trycka på hissknappar (just för att hissen åker upp och sen ner eller om det nu är tvärtom) skulle tycka att det var det häftigaste i världen och trycka på skorstensknappen! Tänk dig bara - Tryck 1 för Skorsten upp, Tryck 2 för Skorsten ner och Tryck 3 för sotning! Skulle vara kanonpoppis att ha här hemma! Vem vet det kanske blir årets julklapp?!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: